Проектът на родения в България художник от САЩ Христо Явашев

...
 Проектът на родения в България художник от САЩ Христо Явашев
Коментари Харесай

Криско работи нонстоп по Триумфалната арка

 

Проектът на родения в България художник от Съединени американски щати Христо Явашев - Кристо да опакова Триумфалната арка в Париж се отсрочва за 2021 година поради пандемията от новия ковид, съобщи ДПА, базирайки се на уредниците.

Вместо през април тази година, както беше планувано в началото, планът ще бъде сбъднат сред 18 септември и 3 октомври 2021 година, оповестиха от " Центъра Помпиду " и Центъра за национални паметници във Франция, предава Българска телеграфна агенция.

Осемдесет и четири годишният Кристо предходната седмица показа за организацията, че продължава да работи " нонстоп " по плана и се надява да го приключи до септември тази година, " в случай че всичко върви добре ".

Скици, показани предходната година, разкриха проекта на художника да опакова Триумфалната арка с 25 000 квадратни метра годно за преработване платно в сребристосин цвят и 7000 метра алено въже.

Кристо показа, че самичък ще финансира инсталацията от продажбата на подготвителни скици и макети, както и на истински литографии по други тематики.

Роденият в България Кристо и брачната половинка му Жан-Клод, след чиято кончина през 2009 година художникът продължи да работи самичък, се прочуха с пакетирането на естествени обекти и публични здания. Сред тях са 2,4-километров сектор от австралийското крайбрежие в края на 60-те години на предишния век, мостът Пон Ньоф в Париж през 1985 година и постройката на Райхстага в Берлин през 1995 г.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР